Iarna micutei Unde

Feeria pe care o aduce Iarna cand coboara cu mantia ei alba peste lume ne-a inspirat o poveste in care se intalnesc natura, zanele si animalele ce traiesc in inima muntelui.

Unda este o zanisoara dragalasa care traieste intr-un palat de cristal, sub apa unui parau de munte. Ea este prietenoasa si dornica sa zburde impreuna cu vietatile padurii dar, aceasta dorinta de a canta si a dansa mereu, ii va aduce si necazuri.

Sfaturile chibzuite ale Bradutei, zana brazilor, nu-si gasesc ascultare cand ursuletul Martinel, pus pe sotii, o pacaleste spunandu i sa nu se adaposteasca in castelul ei din apa pentru ca iarna nu va veni.

Unda nu este destul de puternica sa reziste gerului nemilos si nici Muntele, nici Braduta, Iepurasul sau Ursul nu o pot salva.

Iarna insa nu este doar o regina cu inima de gheata, ea intelege ca Muntele si Martinel sunt cei vinovati si o salveaza pe zanaisoara, dezghetand apele printr o magie.

Unda este salvata, ea se va intoarce in castelul ei, Martinel va fi pedepsit, el nu va mai putea iesi iarna din adapostul in care hiberneaza, iar muntele se va cai pentru nesocotinta lui.


Fotografii din spectacolul Iarna micutei Unde